środa, 21 lipca 2010

#12 przedłużone espresso

pk - nieco już przemęczony pracownik kawiarni
klientka #1 i #2 - no i co można więcej rzec ...

pk- dzień dobry
klientka #1 - dzień dobry, kawkę. Ale jakie wy kawki macie?
pk- tutaj są opisane wszystkie kawy na ciepło (wskazuje miejsce)
klientki #1 - a cappuccino macie? (chwila pauzy) o tak jest!! Ale jest takie bardzo słodkie??
pk- nie, nie słodzimy kaw przed podaniem. To jest tylko kawa i spienione mleko ... (zostaje przerwane)
klientki #1 - aaaa !!! to wy nie nazywacie tego cappuccino tylko kawa z mlekiem??
pk- (nieco zdezorientowany) nie, nie!!! Po prostu nie słodzimy kawy przed podaniem, a cappuccino to kawa z dużą ilością mlecznej pianki ...
klientki #1 - ok, to ja taką kawkę proszę.
klientka #2 - a ja taką ekspresso
pk - pojedyncze czy podwójne??
klientka #2 - ??????
pk- (pokazuje kubeczek i opisuje co to jest espresso i mieszankę) (...) pojedyncze to będzie mniej więcej połowa tego kubeczka, a podwójne to prawie cały i to będzie mocna kawa
klientka #2 - to nie to cały!!!
pk - a ma to być taka mocna, czyli podwójne espresso czy raczej pojedyncze przedłużone do tej objętości wodą??
klientka #2 - to ja już sobie mogę sama przedłużyć, jeżeli da mi pani wodę nie?!
pk- (już totalnie stracił orientację, ale doszedł do konkluzji)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz